Nostalgi

I helgen såldes det nostalgi med Aftonbladet, nostalgi iform av tv-serien Macken. 1986 sändes den, så i 23 år har låtar som ”Roy & Roger har en mack ihop”, ”Jag vill ha en synth farsan” och ”Man ska ha husvagn” figurerat i mitt huvud, i 23 år!!! Mina barn visste inte ens vad en synth är, men den yngste började fundera på att konfirmera sig, eftersom man får presenter då, hm undra varför jag konfirmerade mig..

Det som är roligast när jag kollar nu och har jobbat på en mack, är att de finns ju på riktigt, de där kunderna, ” Familjen som är lika klädda” oftast bara föräldrarna men de finns, ”Han som går och kommer obemärkt” han finns, hos oss kallades han ”vitlöken” och hade han inte vräkt i sig vitlök hade aldrig nån lagt märke till honom…sen de som inte vill betala utan hellre byter tjänster eller som de ”bodde granne med chefens mamma som liten” och vill få ett bra pris. Det är också pga av serien jag flera gånger pinsamt kläckt ur mig ”Hejdå maacken, vi ses imårrn”, när jag låst och larmat för natten, hua..

Jag har också en egen mackhistoria, förutom att jag jobbat på mack så har jag faktiskt handlat på mack också…och gör fortfarande.  Och en gång (för längesen!) var jag och pojkvännen på jakt efter kondomer, jamen jadå det var väl inga jungfrufödslar ändå då. Nu var det tydligen min tur och inte kunde vi väl handla kådisar på ”hemmamacken” heller, pinsamt!! Nä vi tog bilen och körde ett par mil, stannar vid en mack, och jag knallar in med solbrillor på som den värsta Garbon…var säkert mulet ute, minns inte. Och inte kunde vi valt en sämre mack heller. In på macken kommer jag och bakom disken står det en gammal beundrare (ja eller nåt) till mig, som dessutom känner igen mig, mina solglasögon till trots. Börjar kolla mig runt för att hitta de sketna kondomerna, som jag kände mig där och då, kunde jag gått i kloster för resten av livet. Paketet med Profil (de hade bara en sort) som jag är ute efter finns bakom disken, bakom killen som en gång varit kär i mig, högt upp på en hylla i dammet. Jag fattar mod och tar en tidning (vilken klassiker) stegar fram mot kassan, ”Osså ett paket Profil”, ”Va sa du?”, en gång till ”Ett paket Profil också, eh..tack!”…fick tillslut fått mina varor, glömde säkert tidningen där på disken, halvsprang ut i bilen och väser, KÖR!!!

                               

Annonser

1 kommentar

Under Det kallas humor, Vardagssnack

Ett svar till “Nostalgi

  1. 🙂 härlig historia…

    ang. bloggen så kör du via wordpress.com så jag tror inte du behöver oroa dej, jag har installerat wordpress på egen domän och därav egen server som jag kan fippla med koder och plugins, kan få bloggen hur jag än vill ha den, förutsättning på att inget krockar som det nu har blivit för mej,, och jag är inte så haj på det här, jisses,, en hel vetenskap det här..

    tur man har supporten att tillgå vilket den svenska supporten fanns inte när jag körde igång, utan jag fick skriva ut engelska dokument på hur man installera php m.m… 🙂

    ha en skön kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s