I´ve got a feeling

Men inte är det julkänsla…..nej den går jag och väntar på, att den ska infinna sig. Och kanske den gör det, ja kanske den gör det då jag ska spendera julen ”hemma” igen för första gången på så många år att jag inte vill räkna dem. Ja alltså boendes hemma, jag har ju firat jul hos mamma och pappa massa gånger efter min flytt för de där otaliga åren sen.  Men när jag nu bor hemma kanske julspiriten slår till med dunder och brak imorrn kväll då det sista ska fejjaas. Då kanske det blir precis som när man var barn.

Man gick i säng tidigt, och då menar jag riktigt tidigt. Men inte sov man inte, man låg där gloendes i mörkret och väntade på att ”någon” skulle komma in och lägga den traditionella chokladasken på sängbordet (jo Eva har namnsdag på julafton och jomenvisstseru Eva heter jag), och trots att man tyckte att man aldrig somnade så såg jag aldrig ”nån” eller pappa då tassa in och placera ut den röda Aladdinasken (som senare blev en Paradis), så antagligen sov man en stund i alla fall.

Sen gick man ju upp tidigt också, jättetidigt, tassade ner till ett hem som taget ur en Carl Larsson-tavla då mamma jobbat arslet av sig hela långa natten och så käkade man choklad, ja t o m den äckliga med körsbäret i – bara för att – tills man mådde så illa att man aldrig skulle äta choklad igen (det gick över då ischokladen kom fram lite senare).  Och så tittade man på jullovsmorgon och njöt i fulla drag, ja i alla fall tills det var slut på Scooby Doo.

Då började helvetet. Den eviga väntan. Som aldrig tog slut. Klockan var 10 i minst 10 timmar. Och man skulle sova middag för att orka med, men inte kunde man sova. Omöjligt. Det var en pina att ligga i sängen med brorsan på andra sidan rummet och vänta på att man fick gå upp igen och kolla klockan, som fortfarande var bara 10.

Men till sist så blev klockan 3, och sen var ladugården färdigskött och maten intogs på ett kick, och tomten kom och den längsta dagen på hela året för mig och brorsan som små var slut i ett ögonblick. Rätt smart av julafton att sega på i början efter som den spurtar så på slutet det blir liksom lite mer julafton på det viset.

Så det kanske är det som händer mig imorrn, då kommer julkänslan eller det känns mer som ett ångestfullt dygn utan sömn i mina öron om jag tänker efter.

4 kommentarer

Under Full fart mot helgen, La Familia

4 svar till “I´ve got a feeling

  1. jullovsmorgon det var en höjdare finns det kvar

  2. Önskarer en Mysig Jul och Gott Nytt ÅR,kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s